Revingehed välkomnade världens musik

Sveriges största forum för internationell militärmusik – Ystad International Military Tattoo – genomförs just nu; 17 – 20 augusti. På tisdagskvällen välkomnade P 7 de 13 deltagande musikkårerna från åtta länder, vid en välbesökt ceremoni på Revingehed.

Mitt emot de uppställda musikkårerna, i ett folkhav av åskådare hälsade ställföreträdande regementschefen vid P 7, Dan Bertilsson, de 11 musikkårerna välkomna. Foto: Carl Sjöstrand/Försvarsmakten

Drygt 400 besökare hade tagit sig till Södra fältet på Revingehed för att lyssna till den internationella musikaliska bukett som bjöds vid välkomstceremonin. Bland musikkårerna finns allt från de mer traditionella banden till udda inslag som skotska säckpipeblåsare och italienska trumpetare som spelar springande, iförda fjäderprydda hjälmar.

På heden gavs egentligen bara en försmak av själva Tattoot, vilket genomförs på det före detta kasernområdet i Ystad under onsdag till lördag denna vecka. Ystad International Military Tattoo genomförs i år för sjunde gången och återkommer vartannat år. Evenemanget har även fått stor uppmärksamhet internationellt.