Militär temavecka i Enköping 2011

Första veckan i september anordnas Garnisonens dag och andra aktiviteter för allmänheten. Vi vill uppmärksamma att en ny era inträder i och med att ett stort antal soldater anställs. Under veckan ges chansen att få reda på vad som händer inom garnisonen och vilka jobb som finns.

Prova utrustning, träffa personalen och lär dig mer om Ledningsregementet. Foto: Försvarsmakten

De värnpliktiga har muckat – för gott. Försvarsmakten kommer framöver att bestå av anställda soldater som jobbar vid sitt regemente i flera år. Här behövs personal med alla möjliga kunskaper; sjukvårdare, tekniker, fordonsförare, analytiker och mycket annat. Den som inte redan gjort värnplikten börjar med en grundläggande militär utbildning. När anställningen startar fortsätter soldaterna att utbildas och tränas inom olika områden. Senare finns det möjlighet att åka utomlands till våra insatsområden i exempelvis Afghanistan.

Många kommer långväga ifrån för att arbeta vid Ledningsregementet, medan andra är infödda Enköpingsbor. Alla som uppfyller kraven är välkomna att söka anställning.
– Vi vill informera om vad som krävs för att arbeta hos oss och vilken typ av jobb som kommer att finnas framöver, säger Robert Grindberg, rekryteringsofficer vid regementet.

De soldater som blir nyinflyttade i Enköping behöver hitta både bostad och fritidssysselsättningar i sin nya hemstad. Detta kommer att märkas i såväl föreningslivet som på restauranger och i butiker.

För att uppmärksamma allt som sker har vi anordnat en militär temavecka. På fredagen bjuder vi in allmänheten och skolelever till öppet hus vid garnisonen. Vi visar upp fordon och utrustning och berättar om vad vi gör på hemmaplan såväl som utomlands. På lördagen flyttar vi ner på torget där vi möter Enköpingsborna och svarar på frågor.

Datum och tider

Onsdag 31/8 Regementet på Ungdomens hus, kl.18-21
Fredag 2/9, Garnisonens dag, kl. 10-15.
Lördag 3/9, Regementet på stan, kl. 11-15.

Läs programmet här.

Vägbeskrivning Garnisonens dag

Från E18: Ta avfart 142 in på riksväg 70. Följ därefter de vägvisningar som finns i korsningen vid Jet-macken. Infart sker via Åkerbygrinden. Gratis parkering finns på området.

GPS-koordinater

WGS84:
Lat N 59° 39´ 21” Lon E 17° 5´ 59”
Decimal:
59.6560, 17.0998