Träffa Livgardet på Karlberg

På fredag och lördag, 27-28 maj, kan du träffa Livgardet och flera andra förband på Karlbergs slott i Stockholm. I helgen är det nämligen garnisonens dag, och flera förband ställer upp med personal, utrustning, förevisningar och spännande prova-på aktiviteter.

Personerrängbil 6, ”Galten”, under framryckning. Foto: Sara Blom/Försvarsmakten
Stridsbåt 90 vid Karlbergs brygga.
Stridsbåt 90 vid Karlbergs brygga. Foto: Lars O Nilsson/Försvarsmakten
Stridsbåt 90 vid Karlbergs brygga. Foto: Lars O Nilsson/Försvarsmakten

Under fredagen kommer det ges information om hur det är att arbeta inom olika yrken i försvaret. Då har du även möjlighet att prova olika idrottsgrenar och tala med soldater och officerare som har deltagit eller ska delta i fredsfrämjande uppdrag. På fredag startar aktiviteterna klockan 09.00 och håller på fram till klockan 15.00

Även på lördagen kommer det ges information om hur det är att arbeta i Försvarsmakten. Dessutom bjuds det på musik av Arméns musikkår, Karlbergs musikkår, Thistle pipe band och en möjlighet till guidad visning av Karlbergs slott.  Programmet på lördagen börjar klockan 10.00 och slutar klockan 15.00.

Båda dagarna bjuds det på stridsförevisning, fallskärmshoppning (om vädret tillåter) och MC-uppvisning av livgardets Kapten Thomas Berglund som deltagit i flera Dakarrallyn. Det finns även möjlighet att äta lunch i restaurang Karlberg.

Program och kartor över båda dagarna finner du via länkar i högerspalten. Där finns även en inbjudan till information för sökande till officersprogrammet 2011-2014.

Tänk på att parkeringsmöjligheterna är begränsade.

Varmt välkommen!