Första sommarkonserten på söndag

Söndagen den 5 juni klockan 18.00 bjuder Försvarsmusiken på den första av tio sommarkonserter. Platsen är Stortorget i Gamla Stan och det är gratis.– Det är ett bra sätt att visa upp Försvarsmakten och musikkårerna, säger Olle Hermansen, som är chef för Försvarsmusiken.

Marinens musikkår ger den första sommarkonserten söndagen den 5 juni. Fri entré. Foto: Fredrik Ramberg/Försvarsmakten
Arméns musikkår kan du se den 2 juli.
Arméns musikkår kan du se den 2 juli. Foto: Fredrik Ramberg/Försvarsmakten
Livgardets dragonmusikkår kan du se första gången den 11 juni.
Livgardets dragonmusikkår kan du se första gången den 11 juni. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten
Arméns musikkår kan du se den 2 juli. Foto: Fredrik Ramberg/Försvarsmakten
Livgardets dragonmusikkår kan du se första gången den 11 juni. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Sommarkonserterna är en mångårig tradition som gör det möjligt för turister och boende i stockholmsområdet att bekanta sig med militärmusik. Stortorget har en naturlig tillströmning av människor och konserterna brukar locka många åhörare. De som sitter på restaurangerna intill får musikalisk spis som bonus. 

Sommarkonserterna bjuder på ett omväxlande program med Försvarsmaktens tre musikkårer, men också en hemvärnsmusikkår och Malmö Brandkårs musikkår. Först ut är Marinens musikkår från Karlskrona.

– Vi bjuder på all musik vi spelar, en och annan marsch kan man också räkna med att få höra. Det ska bli trevligt att återigen få tillfälle att bjuda på vår musik under, förhoppningsvis, varma och sköna sommarkvällar. Jag önskar alla som har möjlighet att titta förbi varmt välkomna, säger Olle Hermansen.