Försvarsmaktens flygdag

Försvarsmaktens flygdag 2019 anordnas av Blekinge flygflottilj (F 17) den 25 augusti.

Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten
Flygdagen 2017 i Luleå. Foto: Louise Levin/Försvarsmakten
Försvarsmaktens huvudflygdag 2012 Foto: Kim Svensson/Försvarsmakten

Varje år anordnar Försvarsmakten en flygdag i Sverige. Eventet är gratis att besöka. Syftet med dagen är att visa upp flygvapnets verksamhet, dess operativa förmåga samt informera om de många karriärmöjligheter som finns i Försvarsmakten. 

I år är det Blekinge flygflottilj i Ronneby som är värd för dagen. Utöver markutställningar kommer det även vara flyguppvisningar med flera olika helikoptrar och flygplan av både svenska och utländska modeller.

Välkomna att besöka oss den 25 augusti.

Allmän information

08:00 till 17:00. Parkering är gratis, men är endast tillgänglig för personbilar och motorcyklar. Husbilar och husvagnar är ej tillåtna.

Inträdet är gratis. Eftersom evenemanget genomförs inne på ett militärt skyddsobjekt kan besökare bli ombedda att öppna medhavda väskor. Om detta inte accepteras nekas tillträde. Tänk på att djur inte är tillåtna på området. 

Flygdagen innebär tidvis högt buller. Vi rekomenderar gravida besökare att beakta detta. 

Fototillstånd råder endast inne på publikområdet där markutställningar finns. 

Mer information hittar ni under flikarna.

Press och media

I anslutning till publikområdet/markutställningen finns ett presstält. 

Media är fri att röra sig inne på publikområdet. Press och media får även tillgång till en fotofålla nära uppvisningsområdet som är reserverad för spotters.

Ingen ackreditering krävs.

Spotters

Spotters och media får möjlighet att fotografera från en anvisad plats i anslutning till uppvisningsområdet. Det är tillåtet att fotografera inne på publikområdet under hela dagen. Ingen ackreditering krävs.

För frågor, kontakta helene.nyberg@mil.se.

Karta