Men oavsett när eller var vi marscherar står vi alltid upp för din rätt att leva som du vill, med den du vill.

Överbefälhavare Micael Bydén och generaldirektör Peter Sandwall i prideparaden 2016. Foto: Mattias Robertson/Försvarsmakten

For english – CLICK HERE

Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Försvarsmakten är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka. Sedan början av 2000-talet är vi delaktiga i Pride. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Under Europride 2018 kan du träffa oss och se hur vi gör det:

TISDAG 31 juli

18.00 – cirka 20.00 Sjöhistoriska museet
Run for Pride – Försvarsmakten finns på plats med tält och funktionärer.

Onsdag 1 augusti – söndag 5 augusti

Två fotoutställningar på Armémuseum som belyser och normer förr och nu i Försvarsmakten. Öppet enligt Armémuseums öppettider. Fri entré.

TORSDAG 2 augusti

15.00 Armémuseum
Seminarium True Colours. Caroline Paige delar sina erfarenheter som transgender officer i det brittiska försvaret och under internationella operationer. Caroline är den första öppna transpersonen i brittiska försvaret. Hon har spelat en stor roll i att göra det brittiska försvaret mer inkluderande för HBT-personer, samt bidragit aktivt till arbetet med HBT-frågor på Natonivå. Genomförs på engelska. Fri entré.

Fredag 3 augusti

10.00 – 17.00 Artillerigården, Armémuseum
Informationstält med Försvarsmakten, Försvarshögskolan, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets materielverk och Försvarshögskolans studentkår. Här är det enskilda samtalet i fokus och värdegrundsfrågor samt vårt ställningstagande för mänskliga rättigheter och allas rätt att få leva som de själva väljer.

17.00 – 19.00 Artillerigården, Armémuseum
Fältartisterna spelar. Fri entré.

Lördag 4 augusti

12.00 Rålambshovsparken
Fallskärmshoppare med regnbågsflagga.

13.00 – cirka 16.00
Försvarsmakten deltar tillsammans med Försvarshögskolan, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets materielverk, Försvarshögskolans studentkår och Fältartisterna i Prideparaden. Start vid Norr Mälarstrand. För den som vill delta i Försvarsmaktens del av paraden sker samling vid Försvarsmaktens lastbil på Norr Mälarstrand klockan 12.30.

Tisdag 14 augusti – söndag 19 augusti

Försvarsmakten deltar i Pride Park på Kungstorget under Europride i Göteborg.

Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

DYGNET RUNT, ÅRET OM OCH ÖVERALLT

Vi övar för det vi vet behövs idag, planerar för det vi vet krävs imorgon och anpassar oss för den utveckling vi inte kan förutse. Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Här och nu upptäcker och stoppar vi kränkningar på land, i luften, till havs och på nätet. Allt för att försvara alla de fri- och rättigheter vi lever under  – i det öppna Sverige vi vant oss vid att leva i.