Lyssna

Markera en text och klicka på "Spela upp"

Du är här:

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

Till jobb & karriär

Bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Till bloggportalen

Hjälpmedel

Vi i Försvarsmakten vill att alla ska kunna ta del av innehållet på våra webbplatser. Därför lägger vi mycket energi på att skriva förståeligt och på att använda kod och teknik så att det underlättar för våra besökare. Om det ändå behövs lite ytterligare stöd har vi här samlat några hjälpmedel som vi hoppas kan underlätta.

Lyssna

Med vårt inbyggda uppläsningsverktyg kan du få sidorna upplästa via dina högtalare, från sidans början till slut, eller valda delar.

Aktivera lyssna-funktionen

Ordlista

Här förklaras några av de ord vi eller andra använder, som kan vara svåra att förstå, om man inte är insatt i försvarsfrågor.

Gå till ordlistan

Publikationer och böcker

  • 15 september 2016PDF_2,8 MB

    F FMIFF 2016 Foldern innehåller fakta om Försvarsmakten och ger en kortfattade kvantitativ beskrivning av myndighetens verksamhet. Foldern är lämplig att dela ut, samt ger målgruppen en snabb översiktlig beskrivning.

  • 18 december 2014PDF_12,5 MB

    Soldatreglemente SoldF från 2001.

  • 01 juli 2016PDF_8 MB

    Svensk soldat har främst tagits fram för dig som står inför eller har påbörjat din soldatutbildning inom Försvarsmakten. Boken beskriver bl a varför vi har ett försvar i Sverige och hur soldatutbildningen fungerar. Den ska även användas som faktabok om Försvarsmakten och användas för civilanställda vid kombatantutbildning.