Garnisonsdag i Skövde

Möt Försvarsmakten i Skövde.
Lördag 24 september är du välkommen att besöka oss då vi öppnar upp garnisonen för allmänheten.

Foto: Caroline Segerdahl

Kom och ta en upplevelsepromenad genom området och se vad vi har att erbjuda. Du kan få information om våra yrken och utbildningar, internationell tjänst och veteranstöd. Du får känna på och prova delar av vårt materiel. Vår personal finns på plats och svarar på dina frågor.

Under dagen kommer vi genomföra en stridsförevisning där stridsfordon och soldater kommer att anfalla och ta sitt mål. Det kommer att smälla rejält så glöm inte hörselskydden! Du har också chansen att se historiska fordon – såväl i luften som på mark. Det finns en fordonsutställning att besöka och Historic Flights kommer att göra överflygningar.

Hela Skövde garnison med Skaraborgs regemente P 4, Trängregementet, Markstridsskolan och FMLOG visar sin verksamhet och vilka uppgifter Försvarsmakten i Skövde kan lösa.

Möjlighet till förtäring finns i både militärrestaurang och soldathem.

Program:
10.00 Garnisonens dag startar
11.00 Överflygning med manöver av Historic Flights
12.30 Förevisning med historiska fordon - stridsvagnen 100 år
13.00 Stridsförevisning
14.30 Överflygning JAS 39 Gripen
15.00 Garnisonens dag avslutas

Plats: Heden, Skövde garnison

Parkering och köransvisning: Heden kommer att vara avstängd för fordonstrafik. Ta väg 26 och sväng österut i rondellen vid garnisonen. Parkering hänvisas till grusparkering vid Försvarsmaktens logistik- och motorskola (Kavallerivägen). Bussar kommer att finnas för att skjutsa besökare mellan parkeringen och Heden. 

VÄLKOMNA!

Fredag 23 september bjuder vi in skolor för att visa vad Försvarsmakten i Skövde har för yrken att erbjuda.