Veteranmarschen 2014

Varmt välkomna till de tre anhalterna i Askersund (7/8), Hallsberg (8/8) och avslutningen i Örebro (9/8) för att möta Hemvärnet och deltagare i veteranmarschen. Försvarsmakten är en naturlig del av arrangemanget och finns på plats med Sannaheds hemvärnsbataljon för att svara på frågor och stödja arrangemanget på de angivna platserna.

Foto: Sveriges Veteranforbund
Foto: Lars-Erik Sundin/Försvarsmakten
Foto: Lars-Erik Sundin/Försvarsmakten

Deltagarna på marschen anländer under eftermiddagen till tidig kväll. I Askersund träffar man intresseorganisationerna i Hamnen den 7 augusti mellan kl. 15.00 - 19.00 där deltagarna efter hand ansluter. I Hallsberg på Stortorget den 8 augusti mellan kl. 15.00 - 19.00. I Örebro den 9 augusti avslutas Veteranmarschen med livemusik, uppträdande och serveringstält vid Stadsparken mellan kl. 17.00 - 23.00. Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Det är ett perfekt tillfälle för dig som vill stödja veteraner eller möta Försvarsmakten och dess hemvärnsförband. De kan hjälpa dig med dina frågor eller att ta nästa steg om du vill bli soldat.

Marschen arrangeras av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna för att uppmärksamma alla civila och militära veteraner som har gjort en insats för trygghet och säkerhet i världen. Marschen startar 29 juli från Hindås och slingrar sig upp till slutmålet Örebro. En detaljerad rutt med tider finns på veteranmarschens hemsida se länkar på denna webbsida.