Plane Spotters

Ett särskilt område nära uppvisningslinjen kommer att reserveras för spotters.

Foto: Niklas Englund/Försvarsmakten

Det råder inga fotorestriktioner på Malmen under Flygdagarna och det går bra att fotograferas tillsammans med övrig publik från utställningsområdet.

Det kommer också att finnas ett särskilt område för fotografer på en kulle som heter Pilgården, sydöst om huvudbanan. Det är nära uppvisningslinjen, med solen i ryggen och inom flygrestriktionsområdet just utanför staketet.

Lördag och söndag morgon går det en buss dit från markutställningen, vid hangar 14, och en buss tillbaka vid lunch och när flyguppvisningarna slutar för dagen.

Det går också att ta sig med egen bil till Pilgården. Åk via Jägarvallsrondellen och följ Jägarvallsvägen i en rak linje så långt det går. Vid staketet sväng vänster och åk ytterligare några hundra meter till en parkering vid kullen. Då det är inom restriktionsområdet kommer det att finnas vakter i början på Jägarvallsvägen så man måste vara registrerad som spotter eller media för att få passera. Jägarvallsvägen är en utryckningsväg så det är inte tillåtet att stå eller parkera längst den, bara vid Pilgården. Vägen kommer att patrulleras av MP.

Helikoptrar har ett separata uppvisningsområde framför markutställningen vid hangar 14 och dessa ser man inte från Pilgården.

För att registrera kontakta fm-airshowaccreditation@mil.se.