Huvudflygdag 2016

2016 firar flygvapnet i Sverige 90 år. Som en del i firandet blir det två flygdagar på Malmen i Linköping 27 och 28 augusti.

Massor av folk omringar flera flygplan som står uppställda på ett fält.
Foto: Niklas Englund/Försvarsmakten

Flygvapnet 90 år - logotypTack alla ni 130 000 som besökte oss under Flygdagarna. Hoppas ni hade lika roligt som vi hade. Glöm inte att tagga era bilder med #flygdagarna om ni lägger ut dem på sociala medier. Vi väljer ut fem stycken som vinner var sin tröja.

Malmen har ett militärt förflutet som sträcker sig minst tillbaka till 1600-talet. Flyget kom redan 1911 och två år senare startade den första militära flygskolan. I dag är Malmen också Linköpings garnison och här finns bland annat Helikopterflottiljen, Flygskolan samt delar av transport- och specialflygenheten, Luftstridsskolans taktisk utveckling, Flyg- och försvarsmedicinskt centrum.

Under fliken Program i navigeringsfältet informerar vi om vilka uppvisningsgrupper, flygplan och helikoptrar som kommer att delta i uppvisningar.

Titta även gärna på flikarna "Att tänka på" och "Hitta till Malmen/Trafikinformation". Där hittar du både bra saker att veta innan och under ditt besök, samt viktig information om vilka vägar som är öppna respektive avstängda.

Grindarna står öppna mellan 09:00-16:00.

Flygprogrammet pågår mellan 09:30-15:30. Ändringar i sista minuten kommer att meddelas via Helikopterflottiljens facebooksida.

Välkommen!

Notiser Från Huvudflygdagar 2016

Fototävling - Flygdagarna 2016
19 oktober201610:33

Under Flygdagarna 2016 på Malmen fanns en fototävling för alla som taggade sina bilder med #Flygdagarna. Här är några av vinnarna.

"Början på en livslång dröm" var den bild som fick flest röster från juryn. Foto: Markus Luiga

Flera tusen bilder taggades och en jury bestående av representanter från Helikopterflottiljen, Flygskolan och Försvarsmaktens kommunikationsavdelning hade det omöjliga uppdraget att välja ut fem vinnare.

Flest röster fick  med bilden ”Början på en livslång dröm”. Två hedersomnämnanden delades ut och två av vinnarna har inte hört av sig. Vinnarna får var sin träningströja från Försvarsmakten.

Se bilderna här.

Video

Film från flygdagen på Malmen 2012.

Hitta på området