Försvars- och Blåljusdag

Välkommen till Försvars- och blåljusdagen på Hovrättstorget i Jönköping den 25 april 2015 mellan klockan 10.00 och 15.00.

Från en tidigare Försvars- och blåsljusdag. Foto: Robin Krüger

Rekrytering av engagerade nya medarbetare är avgörande för att vi ska klara vårt uppdrag, att på olika sätt rädda, hjälpa och skydda alla medborgare. Därför arrangerar Försvarsmakten, räddningstjänsten, polisen och Region Jönköpings län en Försvars- och Blåljusdag.

Dagen ger en möjlighet för dig som är nyfiken på ett framtida jobb hos någon av oss, att få en inblick i vår vardag. Du träffar oss som dagligen arbetar med att göra vårt samhälle tryggare, du får tillfälle att ställa frågor kring yrket och se delar av vår utrustning och våra fordon i ett stort utställningsområde.

Vi ger dig svar på frågor om hur olika militära band- och hjulfordon, ambulanser, brand- och polisbilar fungerar och vad det finns för utrustning i fordonen. Hur jobbar hundar inom polisen och hur uppträder militära hundar? Hur tar vi om hand farlig ammunition och hur är det att jobba som militär utomlands? Vad gör Hemvärnet? Vi visar brottsförebyggande åtgärder och vad polisen gör när ett brott har inträffat. Hur fungerar ambulanssjukvården och hur gör räddningstjänsten för att rädda liv och mildra effekter av katastrofer? Du kan få svar på alla dina frågor om vilken utbildning som behövs och hur en anställning hos oss fungerar.

Vi alla, Försvarsmakten, räddningstjänsten, polisen och Region Jönköpings län arbetar för att människor ska känna sig trygga att bo och vistas i vårt län och i Sverige.

Har du några frågor innan dagen är du välkommen att höra av dig till rekrytering-ing2@mil.se.

Vi samverkar för ett säkrare Sverige.
Du kan vara med!