Ing 2 ansvarar för campbyggnation i Mali

Ing 2 ansvarar för etableringsstyrkan till Mali som har i uppgift att bygga en camp till den svenska insatsstyrkan som anländer i januari 2015.

Bild över campen i Mali där svenska soldater från Ing 2 ska bygga den delen där de svenska insatsen ska leva och bo från januari 2015.
Bild över campen i Mali där svenska soldater från Ing 2 ska bygga den delen där de svenska insatsen ska leva och bo från januari 2015.
Campen kommer att byggas på det område som är bortanför de tält som syns på bilden. Foto: Ronnie Nilsson

Regeringen har beslutat om ett svenskt militärt bidrag till Mali. Insatsen som kallas Minusma, syftar till att stabilisera området, bidra till att staten återfår kontrollen i hela landet, skydda civila och FN-personal och skapa förutsättningar för humanitärt bistånd.

Ing 2 ansvarar för etableringsstyrkan där uppgiften är att bygga en camp i anslutning till Timbuktu. Campen är avsedd för den svenska insatsstyrkan som anländer i januari 2015. Insatsen påbörjas den 3 november och kommer att bestå av 120 soldater och officerare varav 60 är från Ing 2. Chef för styrkan är överstelöjtnant Carl-Axel Blomdahl.

Utbildning i Norge

Inför insatsen kommer personal från Ing 2 och de stödjande förbanden, P 4, LedR, F 21, FMLOG, FMTS och FörmedC, genomföra den utbildning som krävs för uppgiften samt missionsutbildning. Utbildningen genomförs dels i Norge med stöd av norska instruktörer dels i Eksjö.